Brandvarnare ASD 10QR Optisk
Brandvarnare ASD 10QR Optisk
Brandvarnare ASD 10QR Optisk

Brandvarnare ASD 10QR Optisk

Brandvarnare ASD 10QR. Smart optiskt brandvarnare, sammankopplingar med radiolänk med ett unikt inbyggt 10-årsbatteri.

Antal

Artikelnummer

Brandvarnare ASD 10QR Optisk

Lagerstatus

Beställningsvara

595 kr

inkl. moms

Beskrivning

Möt den nya generationens smarta brandvarnare med radiolänk.

Den pålitliga brandvarnaren ASD 10QR innehåller avancerad, programmerbar elektronik för ökad säkerhet. Dess känslighet mot brandrök uppgraderas kontinuerligt under hela brandvarnarens livslängd.

Koppla samman flera brandvarnare

ASD 10QR har en radiolänk som gör att du enkelt och trådlöst kan koppla samman alla brandvarnare i ett hus, en större lägenhet eller allmänna utrymmen som trapphus, källare och vind. Varnar en av brandvarnarna så meddelar den samtidigt de andra, varpå de också larmar. Det ger ökad säkerhet för hela huset genom att alla hör larmet var de än befinner sig. Med fler brandvarnare ökar också chansen att upptäcka en brand tidigt.

Byt brandvarnare efter högst 10 år

Myndigheterna rekommenderar att brandvarnare byts vart tionde år. Därför levereras ASD 10Q med ett unikt inbyggt 10-årsbatteri med ny 3-voltsteknik och utan miljöfarliga ämnen. ASD 10QR levereras med 10-årsbatteri även för radiolänken. Brandvarnaren är alltid på under hela sin tioåriga livslängd, utan att du behöver göra någonting. Det garanterar din säkerhet.

Enkel montering

Den moderna tekniken gör brandvarnarna mycket lätta och de kan därför monteras enkelt med dubbelhäftande tejp som medföljer. Inga skruvar, pluggar eller borrhål behövs!

Pålitlig sensor av högsta kvalitet

ASD 10QR är kraftfull, intelligent konstruerad av de bästa tänkbara komponenterna och stilrent designad i högblankt vitt. Den innehåller en högkvalitativ pålitlig optisk sensor som snabbt känner av brandpartiklar, även från långsamt pyrande bränder. Sensorn är programmerad för att särskilt känna igen fukt- och dammpartiklar och meddelar dig när det är dags att rengöra brandvarnaren för att undvika falsklarm.

Pausa brandvarnaren vid stekning

Brandvarnaren har även en smart pausfunktion. Den är praktisk om du under kortare tid avsiktligt vill sänka känsligheten, till exempel vid matlagning. Återgår automatiskt till normalläge efter 10 minuter.

Fördelar i korthet

Dimension Ø80 × 48 mm hög.

Oändligt antal brandvarnare kan trådlöst kopplas samman via radiolänk med möjlighet att sända fjärrlarm och varningar om låg batterinivå.

Enkel generering av unik kod och trådlös sammankoppling.

Olika varningssignaler för larm- respektive fjärrlarm.

Säker branddetektering genom smart, känslighet kalibrering med hjälp av integrerade mikrokontroller och intelligent analys av rökkammaren

Ljudindikation när brandvarnaren är på väg att överskrida tröskelnivå och att det är dags att rengöra rökkammaren från damm.

Nya tekniska lösningar har tillämpades tack vare att påverkan från elektromagnetiska störningar och temperaturändringar har reducerats.

Olika sätt att montera (dubbelhäftande tejp eller skruv).

Kontinuerlig ljudvolymökning i alarm-, fjärralarm- och testlägen.

Pausfunktion. Men ett tryck på testknappen sätts brandvarnaren i pausläge ca 10 min, vilket är praktiskt till exempel vid matlagning.

När larmet ta bort från basen ljuder en signal med senaste felet.

Stöder test med RF fjärrkontroll.

Teknisk Beskrivning

Strömkälla: Inbyggt 10-årsbatteri (3V DC AA litium).

Strömstyrka: ? 12 µA.

Larmströmstyrka: ? 90 mA.

Ljudnivå vid larm: > 85 dB inom 3 m.

Drifttemperatur: 0° C–55° C.

Luftfuktighet: < 93?% RH vid 40° C.

Känslighet: I enlighet med EN 14604:2005.

Certifiering: EN 14604, CE, VdS3131, VdS3515, DIN 14676, R&TTE

Brandvarnare ASD 10QR. Smart optiskt brandvarnare, sammankopplingar med radiolänk med ett unikt inbyggt 10-årsbatteri.

Tillverkare

Namn

Uniline