Glidgjutning och skorstensrenovering i Stockholm

När såg du över din skorsten senast?
När du behöver utföra renovering av din skorsten ska du vända dig till oss på Sotningstjänst & Kamingruppen. Genom glidgjutning får du en skorsten som har ökad säkerhet. Är skorstenen i dåligt skick kan den inte göra sig av med rökgaserna på rätt sätt, och dessa kan sprida sig  ner i hemmet. Utöver att vara en stor hälsorisk utgör detta även en hög brandrisk. Att se till att tillsyn och renovering sker med jämna mellanrum är därför en viktig del i att äga en eldstad.

Vid soteld kan brand sprida dig genom otätheter i skorstenen och nå upp till ca. 1300 grader. Att ha en godkänd skorsten som klarar av denna värme och som håller hög säkerhetsnivå är därför oerhört viktigt. Just glidgjutning är ett utmärkt alternativ för dig som vill behålla arean på rökkanalen. Detta är viktigt vid exempelvis vedeldning för att skorstenen ska kunna evakuera stora mängder rökgaser. Utöver extrem värme behöver din skorsten ses över med jämna mellanrum för att klara av vardagliga påfrestningar som regn, snö och kyla.

Anlita oss

Funderar du på att glidgjuta din skorsten? Vi erbjuder skorstensrenovering genom glidgjutning för dig i Stockholm till bra pris. Vi använder oss av typgodkända produkter från Nordiska Skorstensprodukter och Schiedel. Genom att kontinuerligt låta oss se över din skorsten kan vi förhindra problem och åtgärda det som behövs i tid. Det håller nere kostnaden för dig samtidigt som det höjer säkerheten. När du anlitar oss för renovering hjälper vi dig också nyttja ROT-avdraget.

Har du frågor eller funderingar kring våra tjänster eller önskar du en kostnadsfri offert? Fyll i vårt kontaktformulär nedan eller hör av dig till oss så hjälper vi dig. Varmt välkommen till oss på Sotningstjänst & Kamingruppen!

    Vi renoverar & lagar din skorsten     Vi glidgjuter din skorsten med Schädlermetoden.

Glidgjutning är att föredra när man vill behålla arean på en rökkanal tex vid vedeldning, då det krävs en större area för att få funktion samt att kanalen skall kunna evakuera en större mängd rökgaser.

Vi samarbetar med Svenska Skorstenar AB vid alla typer av skorstensrenoveringar.

Våra Telefontider

Måndag-Torsdag: 07.00-18.00
Fredag: 07.00-16.00

Kontakta Oss

E-post*

Förnamn

Efternamn

Telefon*

Område

Meddelande