Besiktiga dina rökkanaler

Vi besiktigar dina rökkanaler, ventilationskanaler för din säkerhet.

Konsultera oss även vid ombyggnation av ventilation samt rökkanaler.

Just nu! Från 2.850:-

 

Besiktiga dina rökkanaler

Vi besiktigar dina rökkanaler, ventilationskanaler för din säkerhet.

Konsultera oss även vid ombyggnation av ventilation samt rökkanaler.

Just nu! Från 2.850:-

SKORSTENSBESIKTNING OCH PROVTRYCKNING

 

Att kontrollera eldstäder och rökkanaler med jämna mellanrum är en viktig del i säkerheten. Numera eldar vi allt oftare för att få värme i hemmet istället för som tidigare – att skapa en mysfaktor. Detta ökar även påfrestningen av våra braskaminer och skorstenar/rökkanaler. På Sotningstjänst & Kamingruppen erbjuder vi provtryckning och skorstensbesiktning i Stockholm.


Hur ofta ska man utföra skorstensbesiktning?

Många undrar hur ofta och när man ska göra en besiktning av skorstenen. Säkerhetsaspekten vid eldning i eldstäder är väldigt viktig och de flesta tar en trygg eldning för givet. Dock är det vanligt förekommande med eldstäder och rökkanaler som inte uppfyller de krav och regler som finns. Det kan bero på allt från brist på underhåll till att kaminen har många år på nacken. En skorstensbesiktning är inget du kan göra själv. Har din skorsten exempelvis en spricka upptäcks detta endast genom en provtryckning. Det är här vi på Sotningstjänst & Kamingruppen kommer in.

 

Skorstensbesiktning bör göras vid flera tillfällen. Ett exempel är om du köper en bostad som har en befintlig eldstad eller skorsten. Har du installerat en ny eldstad ska även denna besiktigas av en utbildad besiktningsman. Att göra en kontroll inför vintern när det eldas som mest är också ett bra sätt att förebygga olyckor och få en säker eldning. Kontakta oss gärna om du önskar mer information kring när du bör kontrollera rökkanalerna.

Vi har även tillgång till värmekameror om du känner dig osäker på om tex din skorsten/rökkanal blir för varm mot intilliggande brännbara byggnadsdelar. Vi filmar, fotograferar & dokumenterar detta åt dig.

Fråga oss om pris för denna tjänst.

 
Pris för besiktning och provtryckning av skorsten i Stockholm

Pris från 2850:- inkl. moms för 1 objekt. För fler objekt tillkommer 1200:- inkl. moms per objekt. Priserna gäller för Stockholm (Hägersten, Enskede, Herrängen, Långbro, Skärholmen, Älvsjö, Örby, Huddinge samt Segeltorp). Bor du utanför detta område? Kontakta oss för offert för övriga delar av Storstockholm.
Sprängbesiktningar fås på separat offert.

Vi utför även filmning av rökkanaler samt ventilationskanaler när du vill veta vilket skick dessa är i.Vid filmning tar man dessutom reda på var problemen finns samt på vilken höjd dessa är på.Kvalitén på filmningen är hög då kameran är utrustad med lampor samt färgfilm samt att kamerahuvudet
är vridbart 180 grader. Vi har utrustning för att filma både lodräta samt vågräta kanaler i upp till 30 meter.
Vid avslutat arbete skickas filmningen på usb sticka till kund.

Vi har även tillgång till värmekameror om du känner dig osäker på om tex din skorsten/rökkanal blir för varm mot intilliggande brännbara byggnadsdelar. Vi filmar, fotar & dokumenterar detta åt dig.

Våra tjänster görs alltid av erfaren och professionell personal till rätt kostnad. När du anlitar oss får du alltid protokoll på vad som utförts. Vi erbjuder även säker och smidig betalning via kortterminal på plats när vi besöker dig.

Vi erbjuder våra sotningstjänster i hela Stockholm, då inkluderar vi kringkommunerna Tyresö, Haninge,Täby, Bromma, Hässelby, Vällingby, Sollentuna, Solna, Åkersberga, Lidingö, Järfälla, Bålsta, Huddinge och Södertälje.


Varmt välkommen till oss på Sotningstjänst & Kamingruppen!

        
Bilden ovan visar en skorsten som läcker vid en yttertaksgenomföring på vinden.

Sprickan som röken letar sig igenom är omöjlig att upptäcka på annat sätt än vid en provtryckning.
Kontakta oss för mer information om du vill veta mer om när du bör kontrollera dina rökkanaler.

Ren luft borde vara självklart

smutsiga luftsystem leder inte bara till en allt otrevligare miljö i bostaden, utan dessutom till förhöjd energiförbrukning

Ren luft borde vara självklart

smutsiga luftsystem leder inte bara till en allt otrevligare miljö i bostaden, utan dessutom till förhöjd energiförbrukning

Våra Telefontider

Måndag-Torsdag: 07.00-16.00
Fredag: 07.00-14.00

Ring oss: 08-51 51 45 45

Kontakta Oss

E-post*

Förnamn

Efternamn

Telefon*

Område

Meddelande