Rengöring av ventilationssystem

På Sotningstjänst & Kamingruppen erbjuder vi rensning och rengöring av ventilationssystem i bostadsrätter. Att hålla ventilationen i gott skick är viktigt både när det kommer till säkerhet och hälsa. Vissa regler finns kring detta och vi tillhandahåller alltid korrekt och bra service när vi ser över din ventilation. Vare sig det är ventilation från spisfläkt eller annan ventilation kan du vända dig till oss.

Ventilation i fastigheter hjälper till att skapa en bra levnadsmiljö för människor och djur samtidigt som det håller hemmet i gott skick. Förutom rensning och rengöring ger vi dig goda råd till hur du kan hålla hög standard på ventilationen i ditt hem. Behöver du genomföra OVK? Vänd dig till oss när du behöver utföra en obligatorisk ventilationskontroll efter besiktningsintervallen. Denna kontroll övervakas alltid av byggnadsnämnden.

Ventilationens viktiga funktion

2004 togs lagen om rensning av imkanaler och spisfläktar bort. Det innebär inte att det inte behöver göras med jämna mellanrum, utan att det nu är du som är fastighetsägare som har ansvar för ventilation i din bostadsrättsförening. Försäkringsbolagen ser en ökad risk för olycka med ventilationer som inte setts över, det är därför viktigt att du gör en rensning av din fastighets ventilation med jämna mellanrum.

Ventileringen är en viktig del i fastighetens välmående och miljö. Hur inomhusklimatet är påverkar även dig som bor i bostaden. Ett undermåligt ventilationssystem kan innebära stora risker för din hälsa. Bland annat kan det bidra till mögelproblem som skapar huvudvärk och allergier. Om inomhusmiljön försämras på grund av smuts i din ventilation kan fuktskador och mögel uppstå i badrum och andra våtutrymmen, något som kommer kosta dig mycket i sanering och renovering.

Har du frågor, önskar konsultation eller vill boka tid för våra tjänster? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi erbjuder alltid kostnadsfri offert inför våra jobb. Varmt välkommen till Sotningstjänst & Kamingruppen!

 

 

 

Fungerande ventilation i tvättstugor

Vi rensar all ventilation i tvättstugor från tex torktumlare, torkskåp samt övrig ventilation.

Ventilation från tvättstugor såsom torktumlare, torkskåp bör rensas 1 gång per år.

Vi åtar oss även ombyggnation av undermålig ventilation för att skapa ett väl fungerande system.

Filmning av rökkanaler & ventilationskanaler

Vi filmar era ventilationkanaler eller rökkanaler med den senaste utrustningen, vi kan även lokalisera eventuella stopp genom betong som är upp till 1 meter tjock.

ICAS BRandvarnare optisk

ICAS IIR-SLi, Optisk brandvarnare med 10-årsbatterier

Nu uppdaterad optisk version för högre driftsäkerhet

Bra luft i allmänna lokaler

Vi ser det som en självklarhet att luften vi andas ska vara bra.
Det krävs både service och rengöring av våra ventilationssystem för att vi ska kunna hålla våra lokaler, skolor och arbetsplatser med ren luft.

Bra luft i allmänna lokaler

Vi ser det som en självklarhet att luften vi andas ska vara bra.
Det krävs både service och rengöring av våra ventilationssystem för att vi ska kunna hålla våra lokaler, skolor och arbetsplatser med ren luft.

Se filmen nedan med Anders Öfvergård "Sov Gott. Vakna Fort" En film på ca 2,5 minut som räddar liv.
Denna informationsfilm kan vi aldrig få för mycket utav.
Minska brandrisken hemma! Besök Dinsäkerhet.se en mycket informativ sida om hur vi förebygger brand samt olyckor i våra hem.
Fastighetsägaren ansvarar för att rökluckorna underhålls, testas regelbundet och är väl skyltade. Rökluckornas funktion är att ventilera ut brandgaser från trapphuset. Gaserna kan också ventileras ut genom vanliga öppningsbara fönster som alternativ till röklucka.

Sotningstjänst & Kamingruppen kontrollerar/besiktigar samt konditionstestar rökluckor/rökgasevakueringar i trapphus.

Våra Telefontider

Måndag-Torsdag: 07.00-16.00
Fredag: 07.00-16.00

Ring oss: 08-51 51 45 45

Kontakta Oss

E-post*

Förnamn

Efternamn

Telefon*

Företag

Meddelande