PROBLEM MED TJÄRA I SKORSTENEN?

Skorstensrens är en produkt som minskar tjärhalten i din skorsten och reducerar på så sätt risken att skorstensbrand ska uppstå.

 

Din Lokala Sotare

Lagstadgad Sotning, Besiktning, Rengöring!
För Funktion, Miljö Samt Förhindring Av Brandspridning.
I Hägersten, Älvsjö, Enskede, Hägersten & Huddinge.
Vi utför samtliga sotningsuppdrag.

Boka Tid Nu!

Just nu! Från 1.795:-

Din Lokala Sotare

Lagstadgad Sotning, Besiktning, Rengöring!
För Funktion, Miljö Samt Förhindring Av Brandspridning.
I Hägersten, Älvsjö, Enskede, Hägersten & Huddinge.
Vi utför samtliga sotningsuppdrag.

Boka Tid Nu!

Just nu! Från 1.795:-

Sotning i Stockholm

Sotningstjänst & Kamingruppen tillhandahåller sotare i Stockholm med lång erfarenhet av yrket. Vi erbjuder våra tjänster i hela Stockholm, då inkluderar vi kringkommunerna Tyresö, Täby, Bromma, Sollentuna, Huddinge och Södertälje. Vi finns stationerade i Söderort Hägersten. Sotningstjänst & Kamingruppen erbjuder tjänster som sotning, Besiktning av ventilation samt rökkanaler, ventilationsrensning. Utöver detta har vi även behörighet för besiktning och provtryckning av rök- och ventilationskanaler. Våra erfarna sotare och tjänster finns tillgängliga för såväl privatpersoner som företag i hela Storstockholm. Vare sig du bor i Enskede, Hägersten, Mälarhöjden, Herrängen,  Älvsjö, Skärholmen, Huddinge eller Segeltorp kan du alltså vända dig till oss.
Vi erbjuder våra sotningstjänster i hela Stockholm, då inkluderar vi kringkommunerna Tyresö, Täby, Bromma, Sollentuna, Järfälla, Bålsta, Huddinge och Södertälje.

Sotning bör utföras regelbundet av flera anledningar. Med en ren skorsten drar braskaminen eller värmepannan mindre bränsle, vilket minimerar din uppvärmnings miljöpåverkan. Rengöring ökar även säkerheten och minskar brandrisken markant. Faktum är att soteld är en av de vanligaste orsakerna för småhusbrand i Sverige, något du kan undvika med en välsotad skorsten. Idag är sotning lagstadgat och ska alltid genomföras med jämna mellanrum. Kanske är det dags just nu?

Sotar alla sorters eldstäder

Vi genomför sotning av eldstad, skorsten, ventilation och imkanal. Du kan alltså anlita oss om flera kanaler behöver rensas i samma veva. Vi fixar hela paketet och ser till att städa upp efter oss. Vid avslutat arbete får du ett utförligt protokoll på vad som skett och i vilket skick systemet är. 

Hur ofta skorstenen behöver en sotning beror på hur ofta den används. Eldar du mycket i till exempel braskaminen bör sotaren komma förbi varje år. Handlar det om en öppen spis i sommarstugan eller en kakelugn som sällan kommer till användning blir intervallerna längre. Lokaleldstäder i stil med braskaminer, öppnaspisar, kakelugnar och insatsspisar ska sotas minst vart fjärde år. Värmepannor som eldas med olja ska sotas vartannat år, medan pannor med pellets ska sotas varje år. Naturligtvis kommer vi gärna ut och sotar oftare än lagen föreskriver. Använder du din öppna spis ovanligt mycket ett år är det kanske på sin plats för att undvika slitage på komponenterna, öka effektiviteten och undvika olyckor.
Idag har eldandet ökat kraftig i våra hus mot för 10 år sedan, vet du med dig att du eldar mycket bör sotning utföras varje år.

År 2004 togs lagen om rensning av imkanaler/spisfläktar bort, men det betyder inte att de aldrig behöver ses över. Ansvaret lades helt enkelt över på fastighetsägaren istället. Det är upp till dig hur ofta du gör rent i imkanalerna, men ett bra riktmärke är var tredje år. Det har nu gått 14 år sedan ändringen i lagen genomfördes. För dig som inte sett över din imkanal under den tiden börjar det bli hög tid att göra det. Försäkringsbolagen börjar nämligen se en ökad risk för olycka hos spisfläktar som inte hålls rena.

Hur ofta bör imkanalen/spisfläkten göras ren?

Du bör kalla på en sotare ca vart 3 - 6:e år för rensning av imkanalen.
Du bör också följa anvisningar för rengöring gällande din fläkt, såsom att göra rent filter samt torka ur kåpan osv med jämna mellanrum.
Gör du detta minimerar du risken för brand i din spisfläkt samt imkanal samt att funktionen för att suga bort stekos blir tillfredsställande.

              

Betalning och att byta sotare

Vårt pris för sotning av eldstäder i Stockholm är 1795:- inklusive moms och därefter 650:- extra per objekt. De här priserna gäller när våra sotare rycker ut i Hägersten, Älvsjö, Herrängen, Örby, Skärholmen, Enskede, Tallkrogen,Gubbängen, Huddinge & Segeltorp. Anledningen är att de här områdena ligger nära vår bas i söderort. Bor du någon annanstans är du självklart välkommen att höra av dig för en kostnadsfri offert med prisförslag. Oavsett var i Stockholm du befinner dig står våra sotare till tjänst. Du kan betala när vi är på plats via vår medhavda kortterminal.

År 2004 fick fastighetsägare möjlighet att välja en annan sotare än den som är tilldelad i området. Byt till oss så hör vi av oss när det är dags att boka tid för sotning. Har du frågor kring våra tjänster eller hur du byter aktör? Fyll i kontaktformuläret nedan, vi hör av oss och hjälper dig så fort vi kan. 

Ladda ner blanketten byt sotare här.

Ren luft borde vara självklart

smutsiga luftsystem leder inte bara till en allt otrevligare miljö i bostaden, utan dessutom till förhöjd energiförbrukning

Ren luft borde vara självklart

smutsiga luftsystem leder inte bara till en allt otrevligare miljö i bostaden, utan dessutom till förhöjd energiförbrukning

 
Draftbooster - Rökfläkt för din skorsten

Lättare att tända elden i din vedeldade braskamin

Draftbooster kan lätt installeras på husets skorsten.
Den garanterar lättare tändning av elden och möjliggör bra förbränning i stängda vedeldade kaminer och eldstadsinsatser.
Ideala förhållanden skapas, speciellt i början, när skorstensdraget kan vara begränsat.

En Draftbooster reducerar rök som kommer ut i rummet när du öppnar dörren för att lägga på mer ved.

Med en Draftbooster kan du helt och fullt utnyttja din vedeldade braskamin.

Plug-and-play - Du kan installera Draftboostern själv - snabbt och lätt.

Det är snabbt och lätt att installera Draftbooster och göra den färdig att använda och njuta av.

Draftbooster fungerar lika bra till modulskorstenar som murade rökkanaler.

Läs mer här!

 

Soteld eller skorstensbrand

Soteld eller skorstensbrand uppkommer när tjära i en skorsten börjar brinna. Tjäran uppkommer oftast av fuktig ved och/eller dålig tilluft till förbränningen. En soteld har ett väldigt häftigt förlopp och temperaturer på 1 000 grader Celsius och högre förekommer.

.

Brandsäkra ditt hem!

Hur stora blir skadorna om du kan släcka en brand i hemmet på egen hand?
Och vad händer om du inte kan släcka?

Att säkra ditt hem är en billig livförsäkring.

Kontrollera Dina Brandvarnare!

Varje dygn drabbas 63 bostäder av brand i Sverige

Din brandvarnare är en billig livförsäkring.

Våra Telefontider

Måndag-Torsdag: 07.00-16.00
Fredag: 07.00-16.00

Ring oss: 08-51 51 45 45

Kontakta Oss

E-post*

Förnamn

Efternamn

Telefon*

Område

Meddelande