Din ventilation är viktig!

Minst en gång varannan timme
bör vår inomhusluft bytas ut mot
ny uteluft!

Din ventilation är viktig!

Minst en gång varannan timme
bör vår inomhusluft bytas ut mot
ny uteluft!

Ventilationsrengöring i Stockholm

Ventilationen ser till att vi har en god inomhusmiljö. Att hålla rent är viktigt för att hemmet ska må bra, men även för att vi som bor där ska hålla oss friska. Vid bristfälligt underhåll kan mögel och fuktskador uppstå i snabb takt. Då ökar risken för huvudvärk, allergi och astma. Många skjuter upp rengöring av ventilationen och rationaliserar med att "det fungerar ju nu". Men smutsiga luftsystem leder inte bara till en allt otrevligare miljö i bostaden, utan dessutom till förhöjd energiförbrukning och slitage på delarna. Ventilationsrengöring är en investering i ditt hem, din hälsa och du minskar samtidigt energikostnaderna långsiktigt. Vänd dig till oss på Kamingruppen när du är ute efter rengöring av ventilation i Stockholm till ett bra pris.

I fastigheter med fläktstyrd frånluft är mörkertalet oerhört stort där man aldrig rensat sin ventilation. Vi ser detta nästan varje dag då vi kommer ut till fastighetsägare som inte tänkt på detta där ventilationen från tex bad samt wc är näst intill obefintlig.
Du kan enkelt kontrollera detta genom att ta ner din ventil i tex badrummet & lysa in med en ficklampa för att se hur försmutsad din ventilation är.

Ett bra riktmärke för en god ventilation är att rensa systemet vart 3 - 6:e år.

Vi har fasta priser & hjälper dig nyttja ROT avdraget för en sådan ventilationsrensning.

       

Spisfläktar och ventilation

Frisk luft är inte en självklarhet, ändå spenderar de flesta av oss större delen av livet inomhus. Rengöring av ventilationskanaler garanterar att hälsan för ditt hus hålls på topp, vilket i sin tur ser till att huset inte skadar din hälsa eller orsakar olyckor. Hur ofta du bör rengöra bostadens ventilationskanaler beror till stor del på vilken sorts system du har. Normalt är det några års mellanrum som gäller. Vi hjälper dig reda ut hur långa intervaller som passar just dig.

2004 togs lagen om rensning av spisfläktar/ imkanaler (som leder från köksfläkten) bort. Det betyder inte att fläktarna inte behöver ses över, ansvaret ligger helt enkelt hos fastighetsägaren numera.  Ett bra riktmärke är att utföra sotning av imkanal och spisfläkt var tredje år. Det har gått 18 år sedan lagändringen genomfördes, har du inte sett över din imkanal under den tiden börjar det verkligen bli dags. Försäkringsbolagen har nämligen börjat se en ökad risk för olycka hos hushåll som inte håller köksfläkten ren. Pris för rensning av imkanal/spisfläkt: 1750:- inkl. moms efter nyttjat Rotavdrag.

Hur ofta bör imkanalen/spisfläkten göras ren?

Du bör kalla på en sotare ca vart 3 - 6:e år för rensning av imkanalen.
Du bör också följa anvisningar för rengöring gällande din fläkt, såsom att göra rent filter samt torka ur kåpan osv med jämna mellanrum.
Gör du detta minimerar du risken för brand i din spisfläkt samt imkanal samt att funktionen för att suga bort stekos blir tillfredsställande.

Sotningstjänst & Kamingruppen, din sotare i Hägersten, Älvsjö, Mälarhöjden, Enskede, Huddinge & Segeltorp.

Bästa möjliga service 

Tack vare vår långa erfarenhet och vårt genuina intresse för god inomhusmiljö får du alltid bästa möjliga service när du anlitar oss. Efter avslutad rengöring ger vi ett utförligt protokoll gällande vad som skett och i vilket skick din ventilation har varit. Vi erbjuder även tips och råd kring hur du håller ventilationen väl fungerande.

Vi står till tjänst med ventilationsrengöring i hela Stockholm. Vårt fasta pris på rengöring av ventilationssystem i villa är 3.710:- inklusive moms efter nyttjat Rot avdrag.
Då ingår total rengöring alla frånlufts ventilationskanaler och imkanal/spisfläkt. För värmeåtervinningssystem tillkommer en kostnad på 795:- inklusive moms. När du anlitar oss får du hjälp med att använda ROT-avdraget, du betalar endast 3.710:- efter nyttjat Rot avdrag.
Vid rensning av både tilluft samt frånluft är priset: 8000:- inkl. moms.

Har du frågor kring rengöring av ventilation eller vill be om en kostnadsfri offert? Ring oss eller fyll i vårt kontaktformulär nedan så hör vi av oss så snart vi kan.


Ren luft borde vara självklart

smutsiga luftsystem leder inte bara till en allt otrevligare miljö i bostaden, utan dessutom till förhöjd energiförbrukning

Ren luft borde vara självklart

smutsiga luftsystem leder inte bara till en allt otrevligare miljö i bostaden, utan dessutom till förhöjd energiförbrukning

Våra Telefontider

Måndag-Torsdag: 07.00-16.00
Fredag: 07.00-14.00

Ring oss: 08-51 51 45 45

Kontakta Oss

E-post*

Förnamn

Efternamn

Telefon*

Område

Meddelande

Brandsäkra ditt hem!

Hur stora blir skadorna om du kan släcka en brand i hemmet på egen hand?
Och vad händer om du inte kan släcka?

Att säkra ditt hem är en billig livförsäkring.