Din Sotare i Stockholm
SKORSTENSBESIKTNING
OCH PROVTRYCKNING

Vi besiktigar dina eldstäder, rökkanaler samt ventilation.
Sotningstjänst & Kamingruppen Stockholm AB din sotare
i Stor Stockholm, Enskede, Hägersten, Mälarhöjden, Älvsjö, Örby, Skärholmen, Tyresö, Bålsta, Järfälla, Täby, Huddinge & Segeltorp m.m. Vi utför sotning/rensning av samtliga eldstäder och rökkanaler.SKORSTENSBESIKTNING OCH PROVTRYCKNING

Att kontrollera eldstäder och rökkanaler med jämna mellanrum är en viktig del i säkerheten. Numera eldar vi allt oftare för att få värme i hemmet istället för som tidigare – att skapa en mysfaktor. Detta ökar även påfrestningen av våra braskaminer och skorstenar/rökkanaler. På Sotningstjänst & Kamingruppen erbjuder vi provtryckning och skorstensbesiktning i Stockholm.

Hur ofta ska man utföra skorstensbesiktning?

Många undrar hur ofta och när man ska göra en besiktning av skorstenen. Säkerhetsaspekten vid eldning i eldstäder är väldigt viktig och de flesta tar en trygg eldning för givet. Dock är det vanligt förekommande med eldstäder och rökkanaler som inte uppfyller de krav och regler som finns. Det kan bero på allt från brist på underhåll till att kaminen har många år på nacken. En skorstensbesiktning är inget du kan göra själv. Har din skorsten exempelvis en spricka upptäcks detta endast genom en provtryckning. Det är här vi på Sotningstjänst & Kamingruppen kommer in.

Skorstensbesiktning bör göras vid flera tillfällen. Ett exempel är om du köper en bostad som har en befintlig eldstad eller skorsten. Har du installerat en ny eldstad ska även denna besiktigas av en utbildad besiktningsman. Att göra en kontroll inför vintern när det eldas som mest är också ett bra sätt att förebygga olyckor och få en säker eldning. Kontakta oss gärna om du önskar mer information kring när du bör kontrollera rökkanalerna.

Vi har även tillgång till värmekameror om du känner dig osäker på om tex din skorsten/rökkanal blir för varm mot intilliggande brännbara byggnadsdelar. Vi filmar, fotograferar & dokumenterar detta åt dig.

Fråga oss om pris för denna tjänst.

Pris för besiktning och provtryckning av skorsten i Stockholm.

Pris från 2850:- inkl. moms för 1 objekt. För fler objekt tillkommer 1200:- inkl. moms per objekt. Priserna gäller för Stockholm (Hägersten, Enskede, Herrängen, Långbro, Skärholmen, Älvsjö, Örby, Huddinge samt Segeltorp). Bor du utanför detta område? Kontakta oss för pris för övriga delar av Storstockholm.
Sprängbesiktningar fås på separat offert.

Vi utför filmning av rökkanaler samt ventilationskanaler

Vi utför även filmning av rökkanaler samt ventilationskanaler när du vill veta vilket skick dessa är i.Vid filmning tar man dessutom reda på var problemen finns samt på vilken höjd dessa är på. Kvalitén på filmningen är hög då kameran är utrustad med lampor samt färgfilm samt att kamerahuvudet
är vridbart 180 grader. Vi har utrustning för att filma både lodräta samt vågräta kanaler i upp till 30 meter.
Vid avslutat arbete skickas filmningen på usb sticka till kund.
Vi har även tillgång till värmekameror om du känner dig osäker på om tex din skorsten/rökkanal blir för varm mot intilliggande brännbara byggnadsdelar. Vi filmar, fotar & dokumenterar detta åt dig.

Våra tjänster görs alltid av erfaren och professionell personal till rätt kostnad. När du anlitar oss får du alltid protokoll på vad som utförts. Vi erbjuder även säker och smidig betalning via kortterminal på plats när vi besöker dig.
Vi utför även besiktning av imkanaler samt ventilation när denna är nybyggd eller ändrad.

Vi erbjuder våra sotningstjänster i hela Stockholm, då inkluderar vi kringkommunerna Tyresö, Haninge,Täby, Bromma, Hässelby, Vällingby, Sollentuna, Solna, Åkersberga, Lidingö, Järfälla, Bålsta, Huddinge och Södertälje.

Så eldar du bäst: några värmande tips

  • Använd torr ved.
  • Låt luckan stå på glänt minst 10 minuter efter att brasan tänts.
  • Se till att brasan alltid får tillräckligt med syre.
  • Elda inte mer ved än vad tillverkaren rekommenderar, vanligtvis 2–3 kilo ved/timme.
  • Låt alltid veden ligga inomhus minst ett dygn innan den eldas. Djupfryst ved gör att värmeutbytet blir mycket dåligt.

Förebygg Brand

I Sverige anmäls fler än 24 000 bränder i bostäder till försäkringsbolagen varje år.
Mer än 6 000 av dessa bränder har blivit så allvarliga att brandkåren tillkallats.
I dessa bränder omkommer över 100 personer årligen.
Var tionde hem saknar en fungerande brandvarnare!

Vi säljer ICAS Optiska brandvarnare IOR-SLi med 10-års batteri

Besiktningstjänster-Röktrycksprovning-Sotning